Dagexcursie op 15 augustus 2019 naar Noord Limburg

Wij starten dit jaar in Neer in Noord Limburg. Hier ligt de tuin Merrigum. De tuineigenaresse is bioloog en expert op het gebied van kuipplanten en tijdens een stage in Australie viel zij als een  blok voor Australische planten. De stallen zijn omgebouwd tot kassen, waarvan de grootste is omgetoverd tot een miniatuur stukje Australische bush. Haar man, plantenveredelaar van beroep, heeft de weilanden getransformeerd tot een prachtig arboretum met een grote vijver, een siertuin met volle borders, een rozentuin, boomgaard en moestuin.

Hierna gaan wij naar Lottum naar de tuin Verheggen. Verborgen achter een poort komt men in een tuin waar een Engelse sfeer hangt. Er zijn veel verschillende tuinen zoals een vierkleuren tuin gemarkeerd door taxuszuilen, een rozentuin gecombineerd met kruidachtige planten, een dahlia/grassentuin, een schaduwtuin en een spectaculaire verzameltuin met een overdaad aan kleuren. Hier gebruiken wij de lunch.

Tot slot gaan wij naar Lierop naar de tuin De Winckelgaard. De tuin is vanaf 1998 in eigen beheer geheel ingericht met paden, borders,  vijvers met vele vaste planten waaronder grassoorten en schitterende bomen zoals Gymnocladus dioicus (doodsbeenderenboom), koekjesboom, witte bitternoot en nog veel meer.

Het belooft een mooie en interessante excursie te worden met veel bijzondere planten. Geeft u zich zo snel mogelijk op bij Janneke zodat zij weet voor hoeveel mensen ze kan gereserveren.

Wanneer: donderdag 15 augustus, vertrek 8.00 uur, Bethlehemkerk, Melis Stokelaan, Hilversum. Terug (zonder files) ongeveer 18.00 uur

Kosten:    voor leden € 48,00 en voor niet-leden € 53,00, dit is inclusief toegangen en lunch. Te betalen op NL94RABO 010 26 69 953 t.n.v. KMTP afd. Hilversum

Opgeven:  Graag zo snel mogelijk bij janneke.beeltje(at)gmail.com  of telefonisch 035 6563208

mijn huis en tuin dieren