Lezing "Bijzondere bollen en knollen uit Zuid-Afrika" door Hans Huizing

Donderdagavond 15 november hebben wij Hans Huizing bereid gevonden, om bij ons een presentatie te geven over een van zijn grote passies nl. "het kweken van Zuid-Afrikaanse bollen en knollen , die geschikt zijn voor ons klimaat".

Al vele jaren kweekt Hans cactussen en levende steentjes. Een heerlijke hobby. Vanaf maart tot december is er altijd iets in de kas wat bloeit. Vooral het zaaien is voor Hans een van de mooiste onderdelen van zijn hobby. Eerst het uitzoeken van de te bestellen zaden en het dan wachten wat er gaat opkomen.

Daarnaast werd hij een aantal jaren geleden gegrepen door het virus; kweken van Zuid-Afrikaanse bol- knol- en wortelstok gewassen, oa. Nerine, Cyrtanthus, Watsonia en Dierama.

Ook de bovengenoemde soorten worden door Hans gezaaid en verder doorgekweekt tot bloeibare bollen, knollen en wortelstokken. Hans neemt kleine partijtjes mee voor de verkoop.

De genoemde soorten zijn in ons klimaat vrij eenvoudig te kweken en zijn een aanvulling op de voor ons makkelijk te kweken gladiolen en dahlia,s.

De Zuid-Afrikaanse soorten, bloeiend in onze zomer, zijn wat lager en eleganter.

Wanneer: Donderdagavond 15 november  a.s.

Aanvang:   20.00 uur

Waar:        Bethlehemkerk Hoek Diependaalselaan/Melis Stokelaan

Parkeren:  Melis Stokelaan

Entree:       Leden € 2,50 Niet leden € 4,50 Dit is incl. een kop koffie/ thee/ chocomelk of frisdrank   Kom naar deze lezing en neem vrienden , kennissen en geïnteresseerden mee!! !!

herfstbladeren
Een hele Tours - Blik op de Tuin 876