Grote dagexcursie 12 juli omgeving Nijmegen

Donderdag 12 juli a.s. gaan wij per touringcar een dagexcursie maken naar Persingen, Demen en Ven-Zelderheide.

Wij beginnen deze dag bij de tuin van Lily en Fried Frederix te Persingen. De tuin ligt in de Ooijpolder en is onderdeel van het natuurgebied “De Gelderse Poort” .

Voor het huis ligt een formele  tuin met de ‘knotgarden’. Er is een hoogstamfruitboomgaard en een kleurrijke moestuin waar behalve groenten ook dahlia’s staan.  In deze tuin staan ook veel  vaste planten en het geheel  ligt als een impressionistisch schilderij in het landschap. In de verte zijn de Waalbrug en de kerk van Nijmegen te zien.  Oppervlakte 2 ha.  Hier drinken wij koffie met een plakje cake.

Dan gaan wij naar de tuinen van Demen gelegen aan de rivier de Maas. Er zijn verschillende tuinkamers met volle borders omringd door hagen. Spectaculair is de ronde groentetuin op kleur met bijzondere groentesoorten. Er zijn enorm veel rozenstruiken. Bijzondere clematissen, vaste planten, eenjarigen en grassen houden het tot half september boeiend. Hier gebruiken wij de lunch.

Tot slot rijden wij door het prachtige landschap naar Ven-Zelderheide alwaar wij een bezoek brengen aan de kwekerij van Marcel de Wagt met opvallende planten.  Marcel  koestert nog steeds de eigen opkweek van planten. Er zal vast wel iets van uw gading bij zijn.

Geeft u zich op, als u dat nog niet gedaan heeft, zodat wij weten voor hoeveel mensen wij moeten reserveren. De excursie gaat in ieder geval door.

Datum: donderdag 12 juli a.s.

Vertrek: 8.30 uur vanaf de Bethlehemkerk, Melis Stokelaan/Diependaalselaan te Hilversum. Graag iets eerder aanwezig zijn. Retour circa 18.00 uur.

Meenemen:  drinken voor onderweg.

Kosten:  Leden 55,00 Euro, niet leden 60,00 Euro. Dit is inclusief busreis, entree tuinen, koffie of thee en de lunch.

Inschrijven:  bij Marion Levasier : archituunen(at)hetnet.nl  of telefonisch 035-6561443. Graag uw aanmelding en betaling zo spoedig mogelijk.

Wijze van betaling: Banknummer NL94RABO 0102 6699 53 t.n.v. K.M.T.P. afdeling Hilversum te Kortenhoef.

Deelname aan deze excursie geschiedt op eigen risico.

Het lot van de mot…
Een groene aanbeveling - Blik op de tuin no. 853