Lezing 'De Hemelse Bergen van Kirgizië' door Brian Kabbes

Brian Kabbes ondernam verschillende avontuurlijke reizen naar Kirgizië. Dit in het Tien Shan gebergte (de Hemelse Bergen) gelegen land is voor natuurliefhebbers een waar paradijs. Ingeklemd door grote buurlanden als China, Kazachstan en Oezbekistan biedt de voormalige Sovjetrepubliek Kirgizië een ongekende rijkheid aan flora en fauna. Brian zal hierover tijdens deze diavoorstelling vertellen. In een land zo groot als de helft van Duitsland komen meer plantensoorten voor dan in heel Europa!

Tijdens zijn tochten werd er geslapen bij lokale herders in hun vilten joerten en was het mogelijk het dagelijkse leven van deze semi-nomaden van dichtbij mee te maken. Naast indrukwekkende landschappen en vele boeiende planten komt ook de overige natuur ruim aan bod.

Tijdens deze avond reist u mee door de Hemelse Bergen, bezoeken we de spectaculaire woestijnen in het binnenland en de uitgestrekte, bloemrijke weides. Het belooft een boeiend verslag te worden, vol avontuurlijke verhalen.

Datum:  9 februari 2023, aanvang 20.00 uur
Locatie: Bethlehemkerk, Loosdrechtseweg 263, 1215 JV Hilversum