Hilversum

Dagexcursie naar tuin en kweker Gelderland

Op 16 september maken wij een dagexcursie met eigen vervoer naar een prachtige, landelijk gelegen tuin en een kweker in Gelderland .

Wij beginnen deze dag bij 'De tuin van Albertine van Schelven' te Terschuur. Deze zeer grote tuin  is ontstaan in 2005. Het rietgedekte huis met terras, grenzend aan het gazon, wordt afgesloten door een natuurlijk gebogen vijver met treurwilg. De bloemrijke borders, gemengd vogelbosje, boomgaard en kruidenbloementuintje worden omgeven door weilanden. Aan de zichtlijnen wordt in de hele tuin strak de hand gehouden. Zo integreert de tuin in het omliggende landschap. Na een kopje koffie met iets lekkers vertrekken wij naar onze volgende bestemming.

Op naar Ede. Hier bezoeken wij 'de Hessenhof'; kwekerij van biologisch gekweekte planten. Het bedrijf bestaat inmiddels 50 jaar en is zowel in Nederland als buiten onze landsgrenzen beroemd en dit alles onder bezielende leiding van Hans Kramer en zijn vrouw Miranda. Zij worden geassisteerd door Jeroen, Gerrit en Jonny. Hans Kramer zal ons ontvangen in de uitnodigende koffieruimte, annex bibliotheekje en in het kort het een en ander uitleggen over het ontstaan van de kwekerij en de daarop volgende jaren. Onze zelf meegenomen lunch, kunnen wij in deze ruimte al of niet opeten. Tevens kunnen wij gebruik maken van de koffie- en thee-automaat. Hierna kunt u ronddwalen door de kwekerij om misschien toch dat ene plantje te scoren, wat u mist in uw tuin.

 

De feiten op een rijtje:

Wanneer: donderdag 16 september. 2021

Vertrek:     9.15 uur vanaf de Bethlehemkerk, Melis Stokelaan/ Diependaalselaan te Hilversum. Graag ruim op tijd aanwezig zijn. Retour: circa 16.00 uur.

Meenemen:  Lunch en drinken voor onderweg.

Kosten: Benzinekosten te betalen aan de chauffeur  €6.50

Entree tuin en rondleiding.Te betalen aan Janneke Beeltje €4.50

Aanmelden:  zo snel mogelijk bij Janneke Beeltje   

E-mail: janneke.beeltje@gmail.com of Tel: 035 6563208                                                           

Uw inschrijving dient uiterlijk  25 augustus a.s. binnen te zijn.

NB. Zoals u in bovenstaande heeft kunnen lezen gaan we carpoolen.

Gevraagd : Auto,s met bestuurders !!   Aanmelden bij Janneke Beeltje ( zie hier boven )

Het bestuur houdt zich aan de, op dat moment geldende richtlijnen van het RIVM. Veel chauffeurs vinden het nog steeds prettig dat er in de auto een mondkapje wordt gedragen.

Deelname aan deze excursie geschiedt voor eigen risico.